svi govore o nekom novom nivou, baš me zanima na što se to konkretno misli.
Business kupiš kako bi mu raznim aktivacijama uvećao vrijednost i na taj način "oplodio" investiciju. Kao što su Fertite kupile UFC za 2 milijuna, a prodali ga za 4 milijarde - Good job in Italy.
Kako ćeš mu uvećati vrijednost? Učiniti ga još atraktivnijim i više mainstream kako bi evente mogao prodavati još većem broju ljudi i po još višim PPV cijenama. Ključ je u omasovljenju, a koliko god ser nama čini da nije tako, MMA je još uvijek za golemi dio populacije samo krvoločna šora u kavezu.
E sad, kako konkretno, tu postoji mali milijun načina ali po meni je jedan od najisplativijih ulaganje još znatno više truda u izgradnju svojih zvijezda. Mislim da će za 5 godina biti nemoguća situacija da netko tko dolazi iu nekog drugog sporta/organizacije (npr. Lesnar) bude veća zvijezda i veći PPV magnet od svih ostalih "pravih" boraca s rostera.
Kad UFC top borci budu u rangu planetarne poznatosti poput top nogometaša, košarkaša, vozača F1 i sličnih, tad će se i vrijednost ove akvizicije činiti kao prava sitnica u odnosu na novostvorenu vrijednost.