hamush
2014-04-23T13:01:47Z
Black Arrow
2014-04-23T17:57:34Z
Originally Posted by: ksian 

Originally Posted by: Black Arrow 

Iskreno jel nije ovo pomalo smijesno? Strogo zabranjeno linkanje ilegalnih streamova na forumu,
A ovdje covjek javno trazi nabavku vatrenog oruzja...
I to nije bitno koji kalibar samo nek je funkcionalan...:-))
Ne znas ni ko se krije iza te osobe, mozda covjeku prekipilo pa mozda namjerava da ugasi kompletnu porodicu ili nekih 10tak drugih osoba...!
Mislim neodgovorno je ne ragovati adekvatno na ovakvu potraznju.
Doktore preduzmi nesto...!!!

U skladu sa hrvatskim zakonima je dozvoljeno prodati vatreno oružje osobi koja ima valjanu dozvolu za isto. Ako čovjek ima dozvolu, a nije specificirao da li je ima ili ne, i ako prodavatelj ima oružani list za neko oružje, ta je transakcija potpuno legalna.

Bilo bi nelegalno da je nastupio u stilu da mu treba utoka na crnjaka. Kako se nije izjasnio u pogledu papira, ne vidim ništa inkriminirajuće u njegovom postu.

Pošto sam uvjeren da naš kolega ima sve potrebne papire, i uredan je lik, legalist, kao i mi svi ostali, naravno, preporučio bih mu da kupi HS. Em je u pitanju hrvatski proizvod, pa se pomaže naša industrija (u najmanju ruku je humano pomagati takve vrste u izumiranju), em je riječ o stvarno dobrom i pozdanom oružju, jednostavnom za upotrebu i što nije zanemarivo, jako sigurnom, treba biti ekstremno glup da bi se ovim pištoljem slučajno ozljedilo sebe ili nekog drugoga.
U Lovca osnovna verzija, duga deva, (standardni kalibar 9x19) košta 3 tisuće i 400 kuna.

Za usporedbu, tetka na crnjaka se plaća oko 1 500 kuna. Naravno, ja ne znam nikoga ko prodaje oružje na crnom tržištu, samo sam čuo neke glasine o tome.

Sto se tice zakonskih propisa jasni su.Ja licno sumnjam da bi neko ko ima dozvolu trazio na ovakvom forumu... Ljudi sa dozvolom uvjek imaju konkretne kriterije i karakteristike tipa pistolja koji traze i imaju puno veci izbor na drugim mjestima nego ovdje na forumu.. No dobro...:)37
HS je bez sumnje najbolji Hrvatski proizvod sto se tice vatrenog oruzja i u svjetskom je vrhu. Ja bi preporucio jos ova dva;

I jos jedna prikladna mjuza uz to... :)20
dr jupidu
2014-04-29T20:15:53Z
neka mi neko objasni pojam:

postal sam rednek

gluplji naziv za topic nisam čuo:))) nerazumim značenje pa ak neko može pojasnit...
bero
  • bero
  • Advanced Member
2015-01-28T20:01:39Z
http://balkans.aljazeera...svoj-automat-kalasnjikov 
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
hamush
2015-01-28T20:24:05Z
yup. ameri ih vole jer su pouzdani.
dosta znam ljudi koji ih imaju. doduse polu-auto verziju.

pucao sam iz jednog lijepog sa red dot i foregrip-om. fina stvar.

jedna stvar sa oruzjem u usa je to sto jako dobro drzi vrijednost, odnosno ne devalvira. zato masu ljudi i kupuju dosta ganova jer znaju da ce ga moc u bilo kom trenu prodat za nesto manju cijenu od kupovne.
Zatoichi
  • Zatoichi
  • Advanced Member Topic Starter
2015-02-08T18:32:10Z
Originally Posted by: dr jupidu 

neka mi neko objasni pojam:

postal sam rednek

gluplji naziv za topic nisam čuo:))) nerazumim značenje pa ak neko može pojasnit...

Ja cu ti objasniti,to ti je kao kad ti kupis kombajn i otvoris topic:"Postal sam seljak"
It is only when a mosquito lands on your testicle that you realize that violence is never the answer.
hamush
2015-02-10T22:55:47Z
U subotu sam imao Mosin Nagant u rukama. ah koja ljepota i radost.
ovdje idu u totalno bescjenje :)
kaze frend da su ih prodavali za $75 po komadu...
Montana
2015-02-10T23:24:34Z
Falio sam gore rubriku , nebi moderatoru otpala ruka da je to prebacio na Avete ! 😃 :D

Evo da malo reklamiran jednu od najboljih jurišni pušaka ! HS VHS-K i VHS-D Starija verzija !

.'
- *
_ , , .
,
_ '
Black Arrow
2015-02-11T17:46:58Z
Originally Posted by: Montana 

Falio sam gore rubriku , nebi moderatoru otpala ruka da je to prebacio na Avete ! 😃 :D

Evo da malo reklamiran jednu od najboljih jurišni pušaka ! HS VHS-K i VHS-D Starija verzija !

M-16, Kalasnjikov, i Heckler & Koch.Sve ostalo je obicna boranija koja ih prati...

E da, i ne postoji kalibar 7,90 Vojnice...:)22

Zaboravio sam jos dodati VZ58

On je iskoristio samo princip gasnog klipa sa kalsnjikova a jos je bolji od njega. Nije zapamcen zastoj u radu u borbenim uslovima za tu jurisnu pusku.
On koristi kratki gasni klip i cilindar za kratki trzaj zatvaraca. Zatvarac mu je ogroman i nema sanse da se metak zaglavi.
Takodje kratak hod klipa i kratak trzaj zatvaraca omogucavaju veliku ucestalost paljbe, na nivou americke M-16.

A sve to u najboljem kalibru 7,62 x 39 mm. Ta puska se vise ne proizvodi ali je vole ljubitelji oruzja.
Posebno sam primjetio da je nabavljaju bezbednosne kompanije koje imaju mini placenicke vojske.Recimo Blackwater
Montana
2015-02-12T10:49:50Z
Originally Posted by: Black Arrow 

M-16, Kalasnjikov, i Heckler & Koch.Sve ostalo je obicna boranija koja ih prati...

E da, i ne postoji kalibar 7,90 Vojnice...:)22

Zaboravio sam jos dodati VZ58

On je iskoristio samo princip gasnog klipa sa kalsnjikova a jos je bolji od njega. Nije zapamcen zastoj u radu u borbenim uslovima za tu jurisnu pusku.
On koristi kratki gasni klip i cilindar za kratki trzaj zatvaraca. Zatvarac mu je ogroman i nema sanse da se metak zaglavi.
Takodje kratak hod klipa i kratak trzaj zatvaraca omogucavaju veliku ucestalost paljbe, na nivou americke M-16.

A sve to u najboljem kalibru 7,62 x 39 mm. Ta puska se vise ne proizvodi ali je vole ljubitelji oruzja.
Posebno sam primjetio da je nabavljaju bezbednosne kompanije koje imaju mini placenicke vojske.Recimo Blackwater

M-16 i Češki kalaš , prvu sam imao nešto manje od dvije godine a drugu -4 godine , druga je za prvu televizija u boji ,

iz jedne i druge sam ispalio jedno 5000 metaka ! Znam tipove koji su imali M-16 a kada se išlo u akciju

nosili su Srpski ili Ruski kalaš , Američka je bila više za šminku , a kada je bilo biti ili nebiti nitko je nije

nosio u akciju !

Srpski i Ruski kalaši su pouzdaniji od Američke puške , negdje sam nedavno pročitao da će Ameri raditi

Ruski kalaš a da je to neka bezvezna puška sigurno je nebi proizvodili !

A šta se tiče Hrvatske jurišne puške i pištolja nebi Amerikanci kupili 100 000 komada da nevridi !
.'
- *
_ , , .
,
_ '
hamush
2015-02-12T14:37:37Z
Springfield XD (citaj HS) je mega popularan, i ameri ga jako vole. omiljen je medju murijom i civilima.

VHS nema ni blizu takvu popularnost. mnogi znaju za njega, ali nije toliko rasprostranjen ko XD
Montana
2015-02-12T17:22:01Z
Originally Posted by: hamush 

Springfield XD (citaj HS) je mega popularan, i ameri ga jako vole. omiljen je medju murijom i civilima.

VHS nema ni blizu takvu popularnost. mnogi znaju za njega, ali nije toliko rasprostranjen ko XD

Pa kako će biti rasprostranjen kada je u upotrebi nekoliko godina , dok ostale jurišne puške imaju

tradicju minimalo 50 godina , a da je kojm slučajem ova naša puška Američka onda bi bila hit u svijetu ,

a i ovako će pokupiti veliki dio kolača na tržištu oružja !

Imao sam je priliku "držati" u ruci tj. imao sam priliku "držati" u ruci većinu jurišnih pušaka

mogu samo reći da bi mi ona bila prvi izbor a češki kalaš na drugom mjestu !

Ako poznaš nekog našeg vojnika koji ide u mirovne misije možeš ga pitati kakvo mišljenje

ima o ovaj našoj pušci većina ćeti reći slično mišljenje mome po to tom pitanju !
.'
- *
_ , , .
,
_ '
djoli8
2015-02-13T09:51:21Z

Pa kako će biti rasprostranjen kada je u upotrebi nekoliko godina , dok ostale jurišne puške imaju

tradicju minimalo 50 godina , a da je kojm slučajem ova naša puška Američka onda bi bila hit u svijetu ,

Imao sam je priliku "držati" u ruci tj. imao sam priliku "držati" u ruci većinu jurišnih pušaka

Ako poznaš nekog našeg vojnika koji ide u mirovne misije možeš ga pitati kakvo mišljenje

ima o ovaj našoj pušci većina ćeti reći slično mišljenje mome po to tom pitanju !

Znam dosta likova koji vole H&K 416, malo sam si dao truda i prosurfao i vidio da je jebena puška. Znam da dosta vojnika iz USA voli ACR također. Ja sam oduvijek mislio da je M4 i njegove varijante dosta upotrebljavane, no izgleda da je u stvarnosti drugačije i da je puška dosta nepouzdana...

brzi
  • brzi
  • Advanced Member
2015-02-13T11:37:31Z
http://en.wikipedia.org/wiki/HS_Produkt_VHS 

HS-2 first appeared in video game Payday 2, where it was included in The Bomb Heists DLC, on January 22nd, 2015. Also included is a Croatian playable character named Dragan. In-game, the VHS-2 is named Lion's Roar, and the in-game model is marked VHV instead of VHS.

hahaha :)20
Quod non audit Vuco, penis non elevare.
hamush
2015-02-13T16:28:51Z
Originally Posted by: djoli8 

Znam dosta likova koji vole H&K 416, malo sam si dao truda i prosurfao i vidio da je jebena puška. Znam da dosta vojnika iz USA voli ACR također. Ja sam oduvijek mislio da je M4 i njegove varijante dosta upotrebljavane, no izgleda da je u stvarnosti drugačije i da je puška dosta nepouzdana...

sto se tice pouzdanosti, kalas je majka i otac.
ameri bi znali otvoriti breach (neznam kako se kaze na hr) i stavit saku zemlje, i pucat iz nje ko iz pi...

to nemos napravit sa ostalima...

ovdje rekreativci mahom imaju AR 15 i AR 10. dakle 223 i 308 kalibar. modela imas ko govana, i modifikacija jos vise...
Losh
  • Losh
  • Advanced Member
2015-02-13T17:38:38Z

Originally Posted by: djoli8 

sto se tice pouzdanosti, kalas je majka i otac.
ameri bi znali otvoriti breach (neznam kako se kaze na hr) i stavit saku zemlje, i pucat iz nje ko iz pi...

to nemos napravit sa ostalima...

ovdje rekreativci mahom imaju AR 15 i AR 10. dakle 223 i 308 kalibar. modela imas ko govana, i modifikacija jos vise...

Vidiš uvek sam čitao o tome, da može pucati u svim uslovima i da je nemoguće da tet izda. Verovao ili ne meni se desilo dok sam bio u vojsci na jednom od gađanja. MIslim na ovu našu M70AB. Dobio sam je konzerviranu iz sanduka, kako nisam uspeo sve očistiti uvek su se lepile neke travke unutra posle tih nekih "drilova". Sitni kamečići, seno :)20 i neće da puca jbt. I ono, pozvao poručnika, dođe ćovek i nešto rke krke i namesti.
hamush
2015-02-13T19:49:31Z
mogu ti vako rec. buduci da sam stoka lijena sto se tice ciscenja oruzja, moj uzi se zaprlja nakon parsto metaka.
nakon toga nece da ubaci metak iz magazina u cijev, zaglavi se na pola itd. uglavnom ne prasta. treba ga cistit i njegovat inace nema nista od pucanja.
s obzirom da koristim TULAMMO (ruski jeftilen) to se i brzo prlja.

ne samo da je podlozno jammingu, vec je i opasno ako nehotice ubacis 2 u cijev, jer onda mos sjebat pusku i sebe.

e.peace
2015-02-13T19:51:36Z
Originally Posted by: Losh 

Vidiš uvek sam čitao o tome, da može pucati u svim uslovima i da je nemoguće da tet izda. Verovao ili ne meni se desilo dok sam bio u vojsci na jednom od gađanja. MIslim na ovu našu M70AB. Dobio sam je konzerviranu iz sanduka, kako nisam uspeo sve očistiti uvek su se lepile neke travke unutra posle tih nekih "drilova". Sitni kamečići, seno :)20 i neće da puca jbt. I ono, pozvao poručnika, dođe ćovek i nešto rke krke i namesti.

Plaćeni članak,ignorišite ga :)2
Losh
  • Losh
  • Advanced Member
2015-02-13T20:22:46Z
Originally Posted by: e.peace 

Originally Posted by: Losh 

Plaćeni članak,ignorišite ga :)2

A onda se desilo nešto neočekivano :)20

Zaglavio mi se kalaš :)20

@hamush
Pa kontam da je baš onda upalo raznih zajebancija čim je zakočio jbg. Hvala na savetima, da znam za ubuduće :)20
Elem, samo jednom sam posle vojske pucao iz M70AB. Ono kul mi je bilo. Šteta što se ne mogu legačno držati :)20
Montana
2015-02-23T22:58:12Z

Evo kako sam i napisao da će da će Hrvatska puška pokupiti veliki dio kolača na tržištu

oružja , to se upravo i događa bez razlike na veliku konkurenciju !

http://www.slobodnadalma...leId/275590/Default.aspx 

A o pištoljima netreba ni govoriti do 2008 god izvezeno u Ameriku milion komada , a koriste ga

policije Makedonije, BiH, Tajlanda, Dominikanske Republike , Australije , Iraka.

http://www.jutarnji.hr/m...mericke-policije/262554/ 

.'
- *
_ , , .
,
_ '
Similar Topics
Users browsing this topic