što strani mediji misle o tome:
http://www.cagepotato.co...ck-to-the-ufc-seriously/
a ovo je velika istina:
It’s 2015. Mirko Cro Cop has been re-signed by the UFC. CM Punk has been signed by the UFC. Rampage Jackson has been re-signed by the UFC. Kimbo Slice has been signed by Bellator. If you are still under the belief that MMA *isn’t* facing an identity crisis, look no further than these facts. The UFC is failing / has failed to create any new stars not named Conor McGregor, so like an 80′s rock band in desperate need of a quick buck, the promotion is embarking on a reunion tour, playing just the hits.
Dobar tekst. Međutim, mislim da je sklapanje ugovora sa kečerom zvanim CM Punk, koji nema ni jednu MMA borbu, niti je čudo prirode (i kemije) kao Brock Lesnar, niti ima ikakav ozbiljan background u borilačkim vještinama, još veći presedan za firmu, nego vraćanja Mirka i Rampagea u rooster. Inače, CM Punk razmatra nastup u srednjoj, ili čak velteru, gdje će ga masakrirati vjerovatno svi borci, osim ako se Dana ne pobrine i za to.
Što se tiče vraćanja Mirka i Rampagea, jasno je, ZUFA ne želi nekadašnje superstarove u Bellatoru ni pod koju cijenu, ali, kako ja vidim stvari, ne vjerujem da će biti milostivi u odabiru protivnika za njih, mislim da će i na Mirka i na Jacksona ići mladi, perspektivni i gladni borci, neće tu biti prostora za Eddieja Sancheza i slične, nedorasle oponente.
To mislim zato što ne vjerujem da će Mirko i Rampage dobijati one novce koje su dobijali u UFC-u prije nekoliko godina, ali, ne sumnjam da će dobijati znatno više od mladih, još nedovoljno afirmiranih boraca. A bude li UFC morao dobro plaćati svaku bivšu zvijezdu koja se iz penzije ili polupenzije želi vratiti u oktogon, nisam siguran da će biti u plusu.
I zato mislim da mathcmakeri neće imati milosti, i Mirko i Rampage jesu imena, ali ono što mogu pružiti u kavezu, a tu pogotovo mislim na Mirka, teško da može biti na razini onoga što mogu pružiti neki manje plaćeni borci, na čijoj su strani i motiv i fizikalije.
Kako bilo da bilo, svaka čast Mirku što je u 40 godini sklopio još jedan ugovor sa najjačom organizacijom na svijetu. To je definitivno hrabar potez, i svaka mu čast što i dalje nalazi snage i motiva da nastupa. Želim mu svu sreću i da ga ozljede zaobiđu u što širem luku. A sa druge strane, nadam se da zna što radi.
Bio je 3, 4 godine mlađi kad je u UFC-u izgubio 3 meča zaredom, sve nokautom. Gubio je od dobrih, jakih boraca, ali, ni jedan od tih boraca ne spada u sam vrh najteže kategorije.
Nije isto ući u meč sa Ishijem, koji bi, da kojim slučajem nastupa u UFC-u, to radio u kategoriji do 84 kg, ako ne i manjoj, ili ući u kavez sa životinjom kao što je Browne.
Dalje, u Americi su doping kontrole u MMA sve rigoroznije. Vjerujem da nam je svima jasno da se velika većina vrhunskih MMA boraca pomaže sa nedozvoljenim supstancama, a razlika između nastupa u Americi i nastupa u Rusiji ili Japanu u pogledu mogućnosti takve vrste pomaganja je neuporediva.
Vjerujem da se Mirku dosta vratilo samopouzdanje od kad je napustio UFC, čovjek praktično nije dobio batine ni u jednom meču, u MMA mečevima možda i nije briljirao, ali je zato u K-1 borbama djelovao fizički superspreman, i kao pravi tata-mata što se znanja tiče u odnosu na svoje mlađe rivale.
Ali, ako misli da može ostvariti uspješan povratak u najjače borilačko natjecanje na svijetu pripremajući se u svom podrumu, bez vrhunskih MMA trenera i sparing-partnera, duboko sam uvjeren da krivo misli. Sve osim ozbiljnog i dobro isplaniranog rada u nekoj dobroj dvorani vani bi bila potpuna pogreška, a uz to i teška glupost, jer bi to u principu bilo ponavljanje već napravljene, i prilično skupo plaćene pogreške. Zahvaljujući ponajprije pristupu "sam svoj majstor" je svojevremeno gubio mečeve od nekih boraca koji mu po potencijalu realno nisu bili dorasli. A od tada je prošlo 4,5 godina, i stvari su u MMA dvoranama u Americi išle još naprijed, konkurencija je danas još spremnija nego prije.
Samo, ja ne poznajem osobno Mirka, i ne znam što on sad misli, tako da je moje čvrsto uvjerenje da ga nije u redu unaprijed otpisivati. Nije, nakon što smo svjedočili nevjerovatnom come-backu Marka Hunta, koji je nakon čak 6 poraza u nizu dogurao do borbe za pojas u najjačoj kategoriji svijeta. Znam da je Mirko vrlo svojeglav lik, ali ta svojeglavost ne mora biti nužno loša, većina šampiona su u biti bili jako svojeglavi ljudi. Samo, stvar je u tome da niko ne može sam, treninzi vrhunskih boraca su toliko iscrpljujući da pored toga oni nisu u stanju biti sami sebi i treneri, a Mirko to već dugo jest sam sebi.
Kao borac je napravio veliku karijeru, isto tako i kao menadžer, ali kao trener je zakazao. To si mora priznati, i pronaći boljega. I Stipe i Mario Mlinarić su ljudi na mjestu, prvi zna boks, drugi tjelesnu pripremu, ali, ni jedan od njih nije MMA trener, a ako i nešto znaju o MMA, sigurno znaju još manje od samog Mirka, iza kojeg su duge godine rada.
Volio bi da Mirko uspije u povratku, da napravi neke dobre mečeve, da pokaže znanje i veličinu. Ne radi toga što je iz iste zemlje kao i ja, kad su sudari profi boraca u pitanju, meni su zastave totalno nebitne, već radi toga što volim gledati kad veterani pokažu šta znači znanje. Nadam se da će promjeniti pristup, i da će uspjeti pronaći dobar tim za sebe. Ako to ne napravi, mislim da to ne treba žaliti. Jedina osoba koja ima pravo reći Mirku Filipoviću što da radi sa njegovom karijerom je samo Mirko Filipović, i niko drugi.
Edited by user
2015-01-21T23:51:37Z
|
Reason: Not specified