Iskreno jel nije ovo pomalo smijesno? Strogo zabranjeno linkanje ilegalnih streamova na forumu,
A ovdje covjek javno trazi nabavku vatrenog oruzja...
I to nije bitno koji kalibar samo nek je funkcionalan...:-))
Ne znas ni ko se krije iza te osobe, mozda covjeku prekipilo pa mozda namjerava da ugasi kompletnu porodicu ili nekih 10tak drugih osoba...!
Mislim neodgovorno je ne ragovati adekvatno na ovakvu potraznju.
Doktore preduzmi nesto...!!!
U skladu sa hrvatskim zakonima je dozvoljeno prodati vatreno oružje osobi koja ima valjanu dozvolu za isto. Ako čovjek ima dozvolu, a nije specificirao da li je ima ili ne, i ako prodavatelj ima oružani list za neko oružje, ta je transakcija potpuno legalna.
Bilo bi nelegalno da je nastupio u stilu da mu treba utoka na crnjaka. Kako se nije izjasnio u pogledu papira, ne vidim ništa inkriminirajuće u njegovom postu.
Pošto sam uvjeren da naš kolega ima sve potrebne papire, i uredan je lik, legalist, kao i mi svi ostali, naravno, preporučio bih mu da kupi HS. Em je u pitanju hrvatski proizvod, pa se pomaže naša industrija (u najmanju ruku je humano pomagati takve vrste u izumiranju), em je riječ o stvarno dobrom i pozdanom oružju, jednostavnom za upotrebu i što nije zanemarivo, jako sigurnom, treba biti ekstremno glup da bi se ovim pištoljem slučajno ozljedilo sebe ili nekog drugoga.
U Lovca osnovna verzija, duga deva, (standardni kalibar 9x19) košta 3 tisuće i 400 kuna.
Za usporedbu, tetka na crnjaka se plaća oko 1 500 kuna. Naravno, ja ne znam nikoga ko prodaje oružje na crnom tržištu, samo sam čuo neke glasine o tome.