Poll Question : Koji postotak boraca koristi anaboličke steroide?

Total: 44

thelovacluka
2013-10-26T20:14:11Z
Eto, više puta smo se dotakli teme na raznim temama pa možemu tu raspravljati o tim moćnim supstancama. Kolko sam ja shvatio, svi oni su sintetički napravljene verzije testosterona, tako da za sve bi mogli reči da su "kemija"..

Kao i sve ostalo, ima ljudi koji su ih probali, koji nisu, koji ih znaju koristiti, koji su rekreativno samo probali malo, a ima i stručnjaka.

Osobno do sada nisam probao ništa takvoga al ima prijatelje koji su probali i tabletice i iglice itd 🙂 Puno sam čitao o svemu tome a posebno me zanimalo uvijek koji postotak profi sportaša koristi u kojim sportovima...

Ima jedan jako zanimljivi podcast Joe Rogan i victor conte. Za one koji ne znaju, victor conte bio je nutricionist mnogim top sportašima u USA i bio u zatvoru jer se naravno bavio i anabolicima i prodavao ih svojim klijentima..

Joe Rogan - Victor Conte podcast 

U podcastu priča o tome kako se testiranja mogu proći, koje steroide je prodavao Bob Sappu, koje je zimala MArion Jones itd...

jako zanimljivo :)

Zanima me vaše mišljenje, koji postotak boraca MMA, domaćih a i globalno koristi anaboličke steroide pa onda kud krene rasprava dalje,,
Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
Sponsor
Sheky
2013-10-26T20:32:06Z
Originally Posted by: thelovacluka 

Eto, više puta smo se dotakli teme na raznim temama pa možemu tu raspravljati o tim moćnim supstancama. Kolko sam ja shvatio, svi oni su sintetički napravljene verzije testosterona, tako da za sve bi mogli reči da su "kemija"..

Kao i sve ostalo, ima ljudi koji su ih probali, koji nisu, koji ih znaju koristiti, koji su rekreativno samo probali malo, a ima i stručnjaka.

Osobno do sada nisam probao ništa takvoga al ima prijatelje koji su probali i tabletice i iglice itd 🙂 Puno sam čitao o svemu tome a posebno me zanimalo uvijek koji postotak profi sportaša koristi u kojim sportovima...

Ima jedan jako zanimljivi podcast Joe Rogan i victor conte. Za one koji ne znaju, victor conte bio je nutricionist mnogim top sportašima u USA i bio u zatvoru jer se naravno bavio i anabolicima i prodavao ih svojim klijentima..

Joe Rogan - Victor Conte podcast 

U podcastu priča o tome kako se testiranja mogu proći, koje steroide je prodavao Bob Sappu, koje je zimala MArion Jones itd...

jako zanimljivo :)

Zanima me vaše mišljenje, koji postotak boraca MMA, domaćih a i globalno koristi anaboličke steroide pa onda kud krene rasprava dalje,,

Slušo sam taj podcast kao i sve Roganove.

Kolko se sječam sam Conte je reko da je preko 50% vrhunskih sportaša koliko on zna su na nečemu, a ja smatram da bez dopinga možeš zaboravit da ćeš danas biti u vrhu bilo kojeg sporta.
Sheky
2013-10-26T20:35:53Z
I sjetio se jedne stvari koju je rekao.

Vrhunac preformansi radi uzimanja dopinga su 6 tjedana nakon kraja kure, što je navodno dovoljno vremena da se očistiš za test...

ivan
  • ivan
  • Advanced Member
2013-10-26T20:58:51Z
Koliko je meni poznato nisu samo sinteticki napravljene verzije testosterona nego i ostalih hormona
thelovacluka
2013-10-26T21:44:25Z
nisam znao da i druge hormone proizvode sintetički?

rekao je victor i da se testiraju steroidi koji su poznati, kao da se traži otisak prstiju,,,ako nemaš u bazi podataka otisak koji tražiš, nećeš ništa prepoznati. zato ako se pikaš nečim što je novo i još nepoznato, oni ne nađu trag..

i govori kako se nakon skidanja i čišćenja tek tijelo dovede u vrhunac bzrine i explozivnosti itd.

Nemanja
2013-10-27T00:06:26Z

rekao je victor i da se testiraju steroidi koji su poznati, kao da se traži otisak prstiju,,,ako nemaš u bazi podataka otisak koji tražiš, nećeš ništa prepoznati. zato ako se pikaš nečim što je novo i još nepoznato, oni ne nađu trag..

i govori kako se nakon skidanja i čišćenja tek tijelo dovede u vrhunac bzrine i explozivnosti itd.

Victor Conte je izmislio `The Clear`.

Samo ime govori o cemu se radi... :)20

U nekom razgovoru, a moguce da je u tom podcastu, je rekao da je Bob Sapp kupio doslovce na galone tog proizvoda. :)18

To je poznato kao BALCO skandal.
Sheky
2013-10-27T06:51:17Z
Originally Posted by: Nemanja 

Victor Conte je izmislio `The Clear`.

Samo ime govori o cemu se radi... :)20

U nekom razgovoru, a moguce da je u tom podcastu, je rekao da je Bob Sapp kupio doslovce na galone tog proizvoda. :)18

To je poznato kao BALCO skandal.

To s BALCO-om je i bila glavna tema podcasta. Stvarno vrijedi poslušati...
Kekec
2013-10-27T07:17:12Z
Originally Posted by: ivan 

Koliko je meni poznato nisu samo sinteticki napravljene verzije testosterona nego i ostalih hormona

I ja mislim tako
Burke
2013-10-27T07:42:14Z
fist
  • fist
  • Advanced Member
2013-10-27T10:36:24Z
Bio je zanimljiv i podcast u kojem je gost bio Tim Ferris, poznati pisac, između ostalog i hita "4 hour body". Uglavnom, najviše mi je upala u uho jedna teza, zapravo pobijanje jedne teze. Često se od laika čuju rečenice tipa "kad se skineš sa steroida, ispuhneš se ko balon i kao da ih nikad nisi uzimao". Međutim, Rogan i Feris su govorili o nekim istraživanjima koja su pokazala kako steroidi imaju trajne učinke na tijelo, u smislu probijanja određenih barijera koje tijelo bez kemije ne može probiti, no već i nakon jedne kure, taj nivo se podiže na jednu novu razinu koja ostaje trajno visoka i nakon prestanka kure.

Skraćeno rečeno, kad netko osjeti da je dosegao neki limit svog tijela, kura mu podigne taj limit koji onda opet naturalno može trajno održavati. Zanimljiva teorija u svakom slučaju.
AceOfSpades
2013-10-27T11:13:36Z
Originally Posted by: fist 

Bio je zanimljiv i podcast u kojem je gost bio Tim Ferris, poznati pisac, između ostalog i hita "4 hour body". Uglavnom, najviše mi je upala u uho jedna teza, zapravo pobijanje jedne teze. Često se od laika čuju rečenice tipa "kad se skineš sa steroida, ispuhneš se ko balon i kao da ih nikad nisi uzimao". Međutim, Rogan i Feris su govorili o nekim istraživanjima koja su pokazala kako steroidi imaju trajne učinke na tijelo, u smislu probijanja određenih barijera koje tijelo bez kemije ne može probiti, no već i nakon jedne kure, taj nivo se podiže na jednu novu razinu koja ostaje trajno visoka i nakon prestanka kure.

Skraćeno rečeno, kad netko osjeti da je dosegao neki limit svog tijela, kura mu podigne taj limit koji onda opet naturalno može trajno održavati. Zanimljiva teorija u svakom slučaju.

To zapravo nije ništa čudno, takve stvari laici govore i za teretanu "kad prestaneš trenirati samo se ispuhneš, ti mišići od tih proteina su ko baloni" i takve gluposti.
Problem je što ljudi vide npr. u ex-usera, kada prestanu sa kurom i sa treninzima. Dok god ti treniraš i hraniš se dovoljno, ta masa sa kure će se održati.
No hvala ti za napomenu da su Rogan i Ferris odradili podcast, odmah idem slušati, nekako sam taj preskočio, a Ferris mi je interesentan lik (iako se zna pošteno nasrati).
GO TO #top;
fist
  • fist
  • Advanced Member
2013-10-27T15:47:27Z
Originally Posted by: AceOfSpades 

No hvala ti za napomenu da su Rogan i Ferris odradili podcast, odmah idem slušati, nekako sam taj preskočio, a Ferris mi je interesentan lik (iako se zna pošteno nasrati).

Odradili su ih 2 ili 3, ja sam si 2 skinuo i poslušao.

Dennis Hanover
2013-10-27T18:54:23Z
TREBALO BI POVUCI SVE REZULTATE ZADNJIH 30 GODINA AKO ZELITE CIST SPORT.
Velja
2013-10-28T06:16:26Z
U profi sportu svi su na nečemu. Ne postoji čovek koji nije hormonizovan, a živi i izdržava se od toga. Zato i može da bude vegan :D

Prvo osnov svake sintetike jeste hormon koji svi imamo u nama, to je testesteron. Kod nas u našim zemljama se retko prepisuje TRT, u USA je to mnogo češćr i lakše izvesti. Kada čovek dođe u određene godine onda je lakše dobiti i HRT, gde se uglavnom uključi i hormon rasta.

Testesteron nije neka magična supstanca, ali da bi je bolje razumeli reći ćemo da je masksimum koji naturalac proizvede oko 7mg dnevno ili na nedeljnom nivou aj da kažemo oko 50. Mada je i to samo u pubertetu. Samo TRT je uglavnom 250 nedeljno 🙂. Pri tome da bi se dostigla koncentracija 250 treba recimo frontloadovati de nedelje po 500, pa onda nastaviti 250. Međutim 250 je mala doza kada ste na sintetici i kada se već neko igra sa proizvodnjom svojih hormona, ne treba da se igra na 250, jer je to malo za ozbiljan napredak, kao i za nus pojave

Kakav testesteron postoji? Dugi i katki estri da pojednostavim ukratko. Duge estre borac uzima kada dugo neće imati testiranje, jer je potrebno dosta da se očisti, to je tkzv depo, međutim propionat je recimo test kratkog estra i kada imate najavljenu kontrolu krvi preteje se sa uzimanjem testa nekoliko dana pre testa, jer je poluživot propa negde 2-3 dana ne znam iz glave i onda pada nivo testa u telu. Ukoliko nisu uključene druge supstance u ciklus jako je jednostavno proći najavljene kontrole

UFC borci nisu naravno samo na testu, ono što im je najveći problem je kako se što pre oporaviti od povreda itd. Svaki put kada borac slomi ruku nogu ili nešto, mora pored obaveznog hormona rasta i peptida ići i deku durabolin (npp, nanodrol) ili eq (beldenon). Problem je što ove supstance imaju dugačak period detekcije, deka i 18 meseci, pa ti borci uglavnom rade event u Brazilu pored toga.

EQ (bolda) ostaje 5 meseci u organizmu i kao takva predstavlja neki kompromis, jer će u sinergiji sa gh (hormonom rasta) dovesti do zalečenje, ALI ono što je njena najbolja karakteristika je što će borac mnogo lakše ući u kondiciju. Mnogi su padali na boldu

"Stephan Bonnar and Josh Barnett, mixed martial arts (MMA) fighters from the UFC and PRIDE Fighting Championships, have also tested positive for the banned substance.[3] After the World Extreme Cagefighting show on January 20, 2006 Muay Thai turned MMA fighter Kit Cope also tested positive for Boldenone.[4] Following the Strikeforce card on June 22, 2007 former PRIDE and UFC fighter Phil Baroni tested positive for Boldenone, as well as Stanozolol.[5] Most recently, at a K-1 WGP event in Las Vegas on August 17, 2007 two fighters, Rickard Nordstrand and Zabit Samedov, both tested positive for Boldenone.[6] It was also announced on August 21, 2008, that EliteXC Heavyweight Champion Antonio 'Bigfoot' Silva tested positive for the banned substance prior to his fight and victory over Justin Eilers.[citation needed]
Alexandre Franca Nogueira has tested positive for the anabolic steroid Boldenone, the California State Athletic Commission said Monday in a statement, on July 7, 2008.[7]
Antonio 'Bigfoot' Silva tested positive for boldenone metabolites following his title-winning victory over Justin Eilers at “Unfinished Business” on July 26.[citation needed]
On Aug. 21, Silva was issued a yearlong suspension and $2,500 fine after his post-fight urine samples were returned from a World Anti-Doping Agency approved laboratory in Montreal, Canada.[citation needed]"
Wiki

I dalje će padati jer kada se frontoladuje, a borac brzo dovodi u kondiciju i kada neko prihvati meč - on a short notice- nema druge

Ono što je sigurno jedan od osnova je taj čuveni hormon rasta. Nekada je od njega bilo nuspojava, jer se svašta koristilo, danas borci imaju pristup human grade proizvodima, koji se daju obolelima od AIDS-a, kao i bebama nedonoščadima. Farmaceutski proizvodi 100% ispitani, koji toliko dovode do brzog oporavka uz insulin da je to nerealno i u tim nedeljama pred borbu daju mogućnost velikog broja treninga nedeljno.

Uz samo 2-5 jedinica dnevno borac se oseća sveže, odmorniji, lakši je oporavak, MNOGO bolji san, jače rožnate tvorevine poput kose i noktiju itd. FArmaceutski proizvodi ne dovode do akromegalije i sličnih sranj* jedino ukoliko neko ima strano telo tipa tumor, doprineće da i on brže raste

Peptidi su kraći lanci, ali opet takođe dovode do oporavka, ne u toj meri, mogu se naći u internet prodaji u sivoj zoni su na zapadu, tako da nema ko ih ne roka. Insulin ja takođe smartam za osnovni proizvod u sportu, Kada se koristi samo posle treniga omogućava 2 odlična obroka dok je u piku da se smeste baš gde treba, ne treba mozgati puno o uradnji, kaabolizmu i tako dalje 😃 i popravak čak i na solo insulinu....mnogo bolji nego natural

Eto :)

fist
  • fist
  • Advanced Member
2013-10-28T07:41:30Z
Evo još jedan primjer kako su stvari jednostavne kad treba zaobići pravila. Duži je tekst ali vidi se kako se mogu zaobići sve kontrole i legalno prodavati sterkače čak i na Amazonu. Ista je stvar i s korištenjem. Zabranjene stvari su poznate. Ali uvijek dolaze "new generation" droge koje nisu niti na jednoj listi zabranjenih proizvoda i dok tamo ne dospiju (a do tad mogu proći mejseci i godine), mogu se bez puno muke nabaviti te prolaziti doping testove.

http://www.forbes.com/si...er&utm_medium=social 
FaceDesigner
2013-10-28T08:11:49Z
Odličan topic!
PFS Bets : 2 wins.3 losses.1 NC
1000 posts 13.5.2012.

pušim kurčinu svojom odlukom a ti je pušiš jer ti je netko rekao kako to treba pušit da bi vidio nebo
-karl anal
AceOfSpades
2013-10-28T12:06:05Z
@Velja - dobar post :)

Evo još jedan primjer kako su stvari jednostavne kad treba zaobići pravila. Duži je tekst ali vidi se kako se mogu zaobići sve kontrole i legalno prodavati sterkače čak i na Amazonu. Ista je stvar i s korištenjem. Zabranjene stvari su poznate. Ali uvijek dolaze "new generation" droge koje nisu niti na jednoj listi zabranjenih proizvoda i dok tamo ne dospiju (a do tad mogu proći mejseci i godine), mogu se bez puno muke nabaviti te prolaziti doping testove.

Ovo što se prodaje na amazonu i slično su većinom tzv. Dizajnerski steroidi, prohormoni, pretvaraju se u aktivne supstance u tijelu, Superdrol i slična sranja. Ni blizu pravoj stvari, no svejedno + :)
Najbolje što se na amazonu može kupiti? Finaplix-H, iz kojeg se može u kuhinji dobiti Trenbolon (tren ace), trenutno najpopularniji anabolik.
Što se tiče samog sporta i kontrola,vjerujem da su svi vrhunski sportaši na nečemu.Testovi su mamac za budale, sve je teže i teže uhvatiti supstance, pogotovo sa dolaskom SARMova.Evo, nedavno su rađeni pokusi sa SARMom YK11, koji je osim što je anabolik je i inhibitor myostatina. Vrh vrhova.
GO TO #top;
thelovacluka
2013-10-28T12:33:14Z
Originally Posted by: AceOfSpades 

@Velja - dobar post :)

Ovo što se prodaje na amazonu i slično su većinom tzv. Dizajnerski steroidi, prohormoni, pretvaraju se u aktivne supstance u tijelu, Superdrol i slična sranja. Ni blizu pravoj stvari, no svejedno + :)
Najbolje što se na amazonu može kupiti? Finaplix-H, iz kojeg se može u kuhinji dobiti Trenbolon (tren ace), trenutno najpopularniji anabolik.
Što se tiče samog sporta i kontrola,vjerujem da su svi vrhunski sportaši na nečemu.Testovi su mamac za budale, sve je teže i teže uhvatiti supstance, pogotovo sa dolaskom SARMova.Evo, nedavno su rađeni pokusi sa SARMom YK11, koji je osim što je anabolik je i inhibitor myostatina. Vrh vrhova.

Nikada nisam čuo za SARM, sada idem proučavati. :)27

Navodno onaj mladi bodybuilder Big Ramy ima deficit myostatina. ili se puca nečim da postigne taj efekt. Vjerujem i da nije slučajnost kako su i Janica i Blanka imale problema sa štitnjačom. Ne da ih osuđujem, al zanima me koje stvari su uzimale, čisto iz znatiželje.

Puno rekreativaca, amatera a kamoli profi sportaša kod nas uzima steroide i s jedne strane, to rade nestručno i pretjerano i uništavaju si/skraćuju karijere. Ne možeš ti 6 mjeseci godišnje biti na deki, testu, winstrolu i kombinacijama istih a da nakon 6-7 godina ne poznaš neke posljedice?

Velja
2013-10-28T12:42:05Z
Možeš biti na AAS 10 godina i da nema problema kada se skineš. SAmo zavisi o kojim stvarima govorimo. Svako ko je npr probao tren acetat zna da njemu nema mesta u borilačkim sportovima, jer naduva broj laktata u nebo i mogućnost kardija pada za 80-90%. Znači nemoguće ga je raditi, mada će na ED dozama vrlo brzo dovesti do "isečenog" tela.

Pored toga dovodi do strašne trensomnije i nemogućnosti spavanja, često grčeva, jebenog kašlja kada se malo prekuva, u toku aplikacije itd.
http://www.superpeptides.com/  vrše isporuku u Hr, imam par drugara koji su uzimali i sve stiže zapakovano i u super stanju.

Što se mene tiče borac treba da drži sve jednostavno znači kratki estri testa, gh, insulina malo i peptida ako može da priušti sve. Ukoliko dođe do povrede razmišljati o lečenju drigim lekovima. U nekim pripremnim peridima boldenon

Što se upotrebe kod žena tiče, stvar je malo komlikovanija zbog viralizacije, povećanja klitorisa i ostalih nuspojava, pa se izbegavaju 17aa i trst stvar, nego recimo anavar, primobolan itd. Nisam se baš mnogo oko toga ni interesovao 🙂