Mislim da Werdum može tapirati svakog borca u UFC-ovoj teškoj kategoriji, i da apsolutno zaslužuje šansu za pojas. Tukao je legende Fedora, Minotaura, nedavnog contendera Bigfoota i nezgodnog Nelsona. lzgubio je od Allistaira, koji je tu bio na nekom svom vrhuncu, doduše, tu su obojica odradili jedan ziheraški meč.
Kad kažem sve, mislim i na sadašnjeg prvaka, s tim da je, tu, naravno, problem za Werduma kako preseliti borbu na pod. Ali čovjek ima vrhunsku džiju, strašno dobro osjeća borbu dolje, i jako je lukav. Rolao sam se sa čovjekom koji bi me tapirao za manje od pola minute, i on mi je to objasnio ovako: i mene moj trener tako brzo tapira, a njega Werdum još brže.
Dakle, postoji područje koje je totalno njegovo, završe li na podu, džabe je Cainu i gornja pozicija i snaga i kondicija, ovaj će ga zavrnuti. Takav je sport, jedan borac može izaći iz borbe totalno razbijen, drugi bez ogrebotine, a svejedno će ovaj zgaženi izać kao pobjednik. Naravno da je jako teško srušiti rvača kao što je Cain, i koji baca onako jako low kickove i šake. Ali uspije li u tome, dovoljno mu je par minuta da riješi stvar.
Uhvatiti se sa Werdumom na podu dođe na isto kao i dohvatiti sa anakondom. Nije mi nešto simpatična njuška ali je zajeban borac i jako ga cijenim.