Ja ne znam zašto ti stalno spominješ RH, govorimo o američkom tržištu od kojeg UFC živi, od tamošnjih PPV-ova prema kojima je sve podređeno. Ne bi u suprotnom eventi u Aziji i Australiji počinjali u 11 popodne, samo da budu u prime timeu na američkom PPV-u. Kakva Hrvatska čovječe... :)18
I naravno da se pravi razlika između nas i Amera, jer UFC ipak ima drukčiji položaj i status na tržištu tamo nego tu.
Pišeš o logičnim stvarima koje se podrazumijevaju. Normalno da je satnica po njima.
Ja pišem o fanovima i kakvi eventi ih zanimaju,nas tu i njih u Kanadi i drugdje.
Jel ti bolji ovaj sutrašnji " boksački" s jakim main evrntim ili ovaj krcati 156?
sutrasnji event je zanimljiv za 90% ljudi koji prate MMA. Imas jak main event i jos dosta dobrih boraca koji nisu razvikani ali pruzaju dobre i atraktivne borbe. Za nas koji volimo MMA je dobar svaki event na kojem borci pruze dobre borbe. Onaj koji pati iskljucivo na velika imena nek si na jutjubu pusti CroCop vs Fedor i nek siluje replay do besvijesti.
p.s. Ameri su zbog boksa navikli placati PPV za jedan zanimljiv mec po eventu i njima to ne predstavlja nikakav problem, a kanadanima je GSP ionako idol nacije pa ce placat PPV ko blesavi. Ostala trzista su ionako zanemariva.
Ja volim pogledat sa jačim imenima hebiga...meni je i ovih par objavljenih sa 156 bolji od cijelog 154.
Ne slažem se da su ostala tržišta zanemariva...tu je jedan ogromni Brazil,Australija,Skandinavske zemlje...sve su postigle rekordne rasprodaje dvorana i gledanost na tv je ogromna!
ne zivi se od TV gledanosti. Da im puknu 50$ za PPV ne bi ih gledalo ni 1% od tih koji su event gledali besplatno. UFC-u tržište SAD-a i Kanade donosi sigurno 90% ili vise prihoda i jasno da su orijentirani iskljucivo na njih. Sad se u zadnje vrijeme orijentiraju i na Brazil jer tamo pune stadione od 50 000 ljudi, a u SAD-u se event svejedno prenosi u prajm tajmu.
logika je sljedeca...bolje je 4 (po imenima) dobra meca raspodijeliti na dva eventa pa za svaki napuniti dvoranu i prodati recimo 700 000 PPV nego sve staviti na jedan event, jednom napuniti dvoranu i prodati milju PPV. Osoba sa dva razreda osnovne škole shvaca da ova prva varijanta nosi daleko vise love.
Meni je dobar skoro svaki event. Jedino ne volim kad ga bas nakrcaju sa onima od 55 kila s krevetom pa znam da svaki mec ide na odluku