ime90
  • ime90
  • Advanced Member Topic Starter
2012-06-08T21:16:55Z
pozdrav

znaci kao sto naslov kaze, sparirao sam u srijedu i dobio koljenom u nos prilikom jedne izmjene pozicija na podu.

Uglavnom natekao mi je dosta, imam mali podljev na mostu, i laganu bol na tom dijelu kada ga taknem.
Mogu normalno disati, primit ga i micat bilo gdje bez ikakve znacajne boli i nemam one podljeve ispod ociju.
Neznam jel se nakrivio jer je nateko, a iskreno ni prije nije bio bas nesto narocito lijep i ravan :)

ako bi mogao netko sa iskustvom mi rec misljenje...
Sponsor
shogun33
2012-06-08T21:31:58Z
A sta ti se cini da odes do doktora 🙂
igorr
2012-06-08T21:36:44Z
s obzirom da je dosta nateko,podljev i bol vjerovatno je slomljen al recimo lagana fraktura nosne kosti, bez pravog pomicanja jer onda sigurno ne bi mogao samo tako otići kući bez da posjetiš hitnu, vidjet ćeš kad otaklina splasne vjerojatno će ostati mala kvržica, ali i ne mora bit možda je dobro natučen i samo oteko bez da je kost bila dirana,nisi rekao jel ti krv šibala iz nosa to je isto jedan od pokazatelja, ako nije vjerovatno si samo natukao bez lom...led led i led
ime90
  • ime90
2012-06-08T21:43:31Z
imam valjda neku cudnu konstrukciju nosa. nikad u zivotu mi nije curila krv, samo se otvori rana, i krv ostane nutra dok je ne puhnem van... i bilo je malo krvi, nista vise od recimo kad se porezem iznutra noktom kad ga kopam (ne kazem da ga kopam, ali kad bi ga kopao 😃 )

a razmisljam da bi doktoru isao, ali neznam kak to sve ide sa narucivanjima. imao sam problema sa koljenom nedavno i cekalo se predugo na razno razne mre, pregleda kod doktora, preglede za fizeoterpaiju itd itd

hvala svima na odgovorima 🙂
igorr
2012-06-08T21:50:27Z
ako budeš čekao da dođeš na red to će već zarasti kako je i možda dovesti do devijacije septum kasnije koja će stvoriti probleme s disanjem, najbolje je na hitnu pa te oni upute otrincu koji ti stručno pregleda, pošalje na rangen i onda nema dvojbi..
Đolo
2012-06-08T21:57:51Z
samo bani na hitnu,jauci tamo da ti je nos slomljen i odma ce te primit bar na pregled

ime90
  • ime90
2012-06-08T22:09:49Z
to se da samo rengenom vidjet? nadam se da nije prekasno posto je taj trening bio prekjucer. budem sutra na hitnu. hvala svima 🙂
igorr
2012-06-08T22:20:35Z
ime90 wrote:

to se da samo rengenom vidjet? nadam se da nije prekasno posto je taj trening bio prekjucer. budem sutra na hitnu. hvala svima :)

ako je baš slomljen dr ne treba rengen da vidi, ali ako je tako između kao što ti navodiš i ako je preotečeno da bi bilo jasno onda snime da budu sigurni koliko ja znam nažalost iz vlastitog iskustva :)1
triper
2012-06-08T22:57:35Z
Pošto radim kao medicinski tehničar na hitnom prijemu mogu to pomalo pomoči u vezi ovog pitanja. Ovako , samo s ejavi na hitni prijem u bilo koju bolnicu - hitni kirurški- kirurg te je dužan pogledati te če ti poslikati rentgen i to ti je to. Kaj se tiče ovako od oka to je prilično individualno , svakome je drugačije nekome surla curi ko dasi ga zaklo nekome uopće ni kapi. Ako je jača frakutra sa pomakom osječao bi jaku bol tek kod pokušaja cimanja surlom lijevo desno ko da ti neko šipku gura kroz nos u ozak. Samo ti otiđi do prijema neka te sliknu eventualno ako imaš pomak da te pogleda otorinac ida poravno i bit črš ko nov....
akvic
2012-06-08T23:02:04Z
ja sam dva puta lomio nos pa se smatram kvalificiran da ti odgovorim :)20

prvi put je bilo jako krvavo i otišao sam na hitnu odmah, a u bolnicu sam se javio dan-dva kasnije da mi ga izravnaju i morao sam tamo ostati par dana

drugi put, nekih 4 mjeseca kasnije je bilo nešto manje krvi (ali opet dosta :)18 ) i nisam nikud išao, malo sam ga izravnao i drugi dan otišao na posao, šutil sam ko drek u travi i nadal se da nitko ne bude skužil :)20

uglavnom, nemam lijepi nos :)20
Bumpy_Knuckles
2012-06-09T12:37:37Z
ja sam od jakog udarca imao nos natecen oko tri godine:)18 nije se bio slomio, ali formiraju se otoci ispod koscica i reko mi je doktor da se nekad nikad i ne povuku, meni jesu ali nakon tri godine, mozda mi se malo deformiso ali i prije je bio def
SVIRAM KLAVIR I DRZIM RONDIN POSTER NA ZIDU.
dr. jupidu vs Mickey Rourke ... Dana make it happen!
ime90
  • ime90
2012-06-09T16:40:19Z
evo da javim kako je bilo.. uglavnom nije nista slomljeno, samo je veliko nateknuce, ali puno hvala svima na komentarima, sad sam bar miran da nije nista ozbiljno 🙂
Brockton Blockbuster
2012-06-09T18:01:40Z
Nemoj ledit ni za boga. Odu sinusi.