bero
  • bero
  • Advanced Member Topic Starter
2012-03-09T08:21:49Z
Već me dulje vrijeme zezaju leđa, nakon duljeg sjedenja (što zbog posla ne mogu izbjeći).
Srednji dio leđa stvarno počne boljeti, posebice kad duboko udahnem. Kad mi tako dođe, vježbe ne pomažu.
Jel ovaj Kosmodisk vrijedi šta?
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
Sponsor
Kamatar87
2012-03-09T08:34:11Z
bero wrote:

Već me dulje vrijeme zezaju leđa, nakon duljeg sjedenja (što zbog posla ne mogu izbjeći).
Srednji dio leđa stvarno počne boljeti, posebice kad duboko udahnem. Kad mi tako dođe, vježbe ne pomažu.

Mislim da bi ti vise od kozmodiska pomoglo kvalitetno jacanje lednih misica, lumbalni dio ojacati pa ce se samim time i prema gore misici prilagodit.
Trebao bi radit prvenstveno terapijske vjezbe istezanja tog dijela ujutro i navecer ako mozes (ja radim 20 min ujutro i 20 navecer)...
Isto sam imao problema s tim i radio sam vjezbe tj istezanja a naravno na treningu lednjake, izdrzaje i slicno ali bez trzaja..
I ako radis s tezinama, mozda bi trebao prestat dead lift, sad ce se javit svi koji idu u teretanu i rec da je to najbolja vjezba ali mene je konkretno nakon izbacivanja dead lifta i ubacivanjem gore navedenih vjezbi prestalo bolit...
vazno je bit ustrajan i svakodnevno se istezat...a ovo s udisajem se i meni nekad javlja i to mi je rekao doktor da je vezano sa nekim ukljestenim zivcima :)10
eto to je moje iskustvo pa ak pomogne, super...
Velja
2012-03-09T09:03:42Z
Dead lift da ako je dobra tehnika. Ako nije, hiperekstenzije leđa na klupama ili klasični leđnjaci. Takođe sve terapijske vežbe ujutru, tipa, vučenje kolena do brade , podizanje skroz ispružene noge iz ležećeg položaja itd. U svakom slučaju ja bih uradio snimak tog dela iz dva pravca, pa kod lekara. Ne može da škodi. Ukoliko misli da ima oštećenja živaca onda na EEG ukoliko ne možda par injekcija koktela i proći će.

Ubaci neko istezanje u toku radnog vremena, čisto sebe radi. Npr ustaneš, malo u jednu i drugu stranu. Dokle god držiš leđa jaka sve će biti na okupu, zato su hiperekstenzije moj savet.

Što se tiče kosmodiska...nekom pomogne-nekom ne. Jbg nema pravila, ali više pomogne ljudima koji imaju problema sa lumbalnim delo leđa.
Borisstandup
2012-03-09T09:17:37Z
Velja wrote:

više pomogne ljudima koji imaju problema sa lumbalnim delo leđa.

To sam i ja cuo za taj kosmodisk!
Definitivno istezanje pomazu, bilo bi dobro ujutro i navecer prije spavanja!
Tokom posla probat ulovit vremena i malo se razgibat,svakih pol sata se dignut na minutu - dvije.
bero
  • bero
2012-03-09T09:21:55Z
Znači istezanje svaki dan, leđnjaci, koljena do brade itd?
Vježba jačanja leđa ionako radim već dulje vrijeme (zgibovi, veslanje bučicama...).

Išao sam slikat leđa i kod fizijatra, nije skolioza ali nešto slično, zaboravio sam sad latinski naziv. Uglavnom, ništa neuobičajeno, ali zezaju leđa svako malo. Jedan dio gornjeg dijela leđa čak mi je i neosjetljiv na dodir, da mi u to mjesto zabiješ nož ne bi osjetio.
- dr jupidu
Cain
  • Cain
  • Advanced Member
2012-03-09T09:26:18Z
Kamatar87 wrote:

bero wrote:

Mislim da bi ti vise od kozmodiska pomoglo kvalitetno jacanje lednih misica, lumbalni dio ojacati pa ce se samim time i prema gore misici prilagodit.
Trebao bi radit prvenstveno terapijske vjezbe istezanja tog dijela ujutro i navecer ako mozes (ja radim 20 min ujutro i 20 navecer)...
Isto sam imao problema s tim i radio sam vjezbe tj istezanja a naravno na treningu lednjake, izdrzaje i slicno ali bez trzaja..
I ako radis s tezinama, mozda bi trebao prestat dead lift, sad ce se javit svi koji idu u teretanu i rec da je to najbolja vjezba ali mene je konkretno nakon izbacivanja dead lifta i ubacivanjem gore navedenih vjezbi prestalo bolit...
vazno je bit ustrajan i svakodnevno se istezat...a ovo s udisajem se i meni nekad javlja i to mi je rekao doktor da je vezano sa nekim ukljestenim zivcima :)10
eto to je moje iskustvo pa ak pomogne, super...

slažem se , korektivne vježbe i odi na sportsku manipulaciju,
nikakvi utezi samo lagano
My PFS Bets:
9 Wins, 0 Losses, 0 Draws, and 1 no contests.
http://i232.photobucket....ms/ee199/mazon21/UFC.png 
Cain
  • Cain
  • Advanced Member
2012-03-09T09:30:41Z
bero
  • bero
2012-03-09T09:42:29Z
thanx momci :)16
- dr jupidu
stina
2012-03-09T10:48:51Z
bero wrote:

Znači istezanje svaki dan, leđnjaci, koljena do brade itd?
Vježba jačanja leđa ionako radim već dulje vrijeme (zgibovi, veslanje bučicama...).

Išao sam slikat leđa i kod fizijatra, nije skolioza ali nešto slično, zaboravio sam sad latinski naziv. Uglavnom, ništa neuobičajeno, ali zezaju leđa svako malo. Jedan dio gornjeg dijela leđa čak mi je i neosjetljiv na dodir, da mi u to mjesto zabiješ nož ne bi osjetio.

Imao sam istih problema, pa govorim iz iskustva.

Imam ti vježbe na papiru od kojih će ti provjereno biti bolje, veze nemaju sa zgibovima i bučicama već su blaže, bazirane na istezanju, ali ono najbitnije efikasne su.

Mogu ti ih fotokopirat pa dat negdje ili ih eventualno skenirat negdje pa poslat emailom.

S druge strane, ukoliko radiš u uredu, stolica na kojoj provodiš cca 8h dnevno bi trebala biti vrhunska. S obzirom na svoju struku, radio sam jedno istraživanje gdje se pokazalo poboljšanje kod ispitanika do 60% u VRLO kratkom periodu samo promjenom stolice.
http://inkea.hr/index.ph...&id=114&Itemid=1 

Lp

Um je kao padobran, funkcionira samo kad je otvoren.

stina
2012-03-09T10:50:19Z
E uletio mi posao pa ti nisam odmah odgovorio i vidim da su me dečki već pretekli.
Znači stvar stoji, terapijsko istezanje DA, vježbe s utezima NE.
Um je kao padobran, funkcionira samo kad je otvoren.

MrJinks
2012-03-09T11:57:28Z

Potraži kompletan video na torrentima. Također preporučam seriju članaka "Neaderthal no more". Oboje će ti pomoći da ispraviš držanje uklanjanjem mišićnih disbalansa. Nepravilno držanje i nepravilno kretanje su glavni uzroci većine problema s kičmom i zglobovima.
Kad mi je bilo 20 godina svako malo bi me ukočilo dok bi se ustajao iz kreveta. Sad imam 31, deadliftam 220 kg i nemam problema s kičmom. Sve probleme koje sam imao sam rješio na način koji se opisuje u ovim gore člancima. Odvoji malo vremena, prouči ih, provjeri svoje držanje i ispravi ono što je krivo.
brzi
  • brzi
  • Advanced Member
2012-03-09T13:56:28Z
Stavljaj obloge od travarice. Stanoviti pojedinac će vjerojatno predložiti gavezovu mast, ali rakija je definitivno učinkovitija. Osim toga, pogodna je i za oralnu upotrebu.
Quod non audit Vuco, penis non elevare.
akvic
2012-03-09T18:15:11Z
trening, bazen, masaža

imam non stop problema i najviše mi pomaže kombinacija ovoga gore, terapije u bazenu su mi potpuno uklonile svaku bol ali nakon tjedan-dva se opet vrati tako da bi to trebalo non stop provoditi
thelovacluka
2012-03-09T18:53:02Z
Dok nešto boli od kroničnog zamora materijala, zglobovi, mišići, tetive, ligamenti trebati će ti duže vremena da se to korigira. al može se.

Ja bi još istaknuo nekoliko važnih stvari:

Mišići zdjelice su ti riješenje 80 % svega. Oni moraju biti u balansu i snažni. Oni su temelj kralježnice. Tu, ugrubo, spadaju gluteusi koji su ti vjerojatno nedovoljno aktivni, ektenzori nogu koji su ti vjerojatni hiperaktivni/napeti,donji trbušni i zadnja loža.

http://www.mkprojects.com/pf_TibetanRites.htm 

radi ove vježbe, al pažljivo pročitaj upute prije i rezultati su neizbježni. Osobno i mnoga druga iskustva ;)

Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
ksian
2012-03-11T22:34:23Z
Tibetance radim od 2006., i za mene su bili svojevrstan uvod u yogu. Bio sam u jednom težem životnom razdoblju, i imao sam problema sa zdravljem, ništa posebno strašno, ali dosta neugodno, i svakodnevno. Tibetanci su mi bili jedno od bitnih sredstava ozdravljenja, kao i kasnije yoga za neke druge stvari.

Probaj to, Bero, to stvarno funkcionira, sljed od tih 5 vježbi, recimo svaku po 7 ili 9 ponavljanja, ti je sasvim dovoljan za početak, osjećaćeš se bolje. Kako ono reklama kaže "Ujutro za dobar dan, uveče za dobar san". Poslje sam ih radio na treninzima kao osnovno istezanje, naučio sam i neke momke, niko nije imao primjedbi.

Rastegnu ti se veliki mišići bedara, gluteusi, istegneš kralježnicu, razgibaš ramena, i što je najvažnije, natjeraš se da bolje dišeš, dublje i sporije. Preporučam svakome, upute što su na netu su dovoljne da vam ne treba instruktor, a vremenom ih radite sve bolje i bolje, i pravilnije, jednostavno, opustite se, i pokrećete tijelo u skladu sa udahom. Poprave vam i držanje i disanje.

Za početnike idealno.

Vjeruj, Bero, da ćeš budeš li povremeno radio ove vježbe, shvatiti da je neugoda u leđima puno manja ili neznatna, ako ih ujutro napraviš.

Đolo
2012-03-11T22:52:07Z
ksian wrote:

Tibetance radim od 2006., i za mene su bili svojevrstan uvod u yogu. Bio sam u jednom težem životnom razdoblju, i imao sam problema sa zdravljem, ništa posebno strašno, ali dosta neugodno, i svakodnevno. Tibetanci su mi bili jedno od bitnih sredstava ozdravljenja, kao i kasnije yoga za neke druge stvari.

Probaj to, Bero, to stvarno funkcionira, sljed od tih 5 vježbi, recimo svaku po 7 ili 9 ponavljanja, ti je sasvim dovoljan za početak, osjećaćeš se bolje. Kako ono reklama kaže "Ujutro za dobar dan, uveče za dobar san". Poslje sam ih radio na treninzima kao osnovno istezanje, naučio sam i neke momke, niko nije imao primjedbi.

Rastegnu ti se veliki mišići bedara, gluteusi, istegneš kralježnicu, razgibaš ramena, i što je najvažnije, natjeraš se da bolje dišeš, dublje i sporije. Preporučam svakome, upute što su na netu su dovoljne da vam ne treba instruktor, a vremenom ih radite sve bolje i bolje, i pravilnije, jednostavno, opustite se, i pokrećete tijelo u skladu sa udahom. Poprave vam i držanje i disanje.

Za početnike idealno.

Vjeruj, Bero, da ćeš budeš li povremeno radio ove vježbe, shvatiti da je neugoda u leđima puno manja ili neznatna, ako ih ujutro napraviš.

daj neki link ovdje il na pm,mene cijelo tijelo koči :)20
thelovacluka
2012-03-11T23:17:21Z
ja sam stavio link na tibetance al moja rijec nije tolko vjeeodostojna :D

ugl., tibetanci su zakon. pocnite od toga. rad na tim vjezbama prisiljava vas da tijelo koriastite onako kako se mora. disanje, zdjelica, fleksibilnost, korigiranje tonusa misica koji je narusen od sjedenja, stresa itd.

probajte...
Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
ksian
2012-03-12T00:46:31Z
Evo, stavio je Luka link, ovdje imaš 5 tibetanaca, i neka prikladna razgibavanja, ali, ovih 5 vježbi je bitno.

U osnovi, ako si trenirao iti jedan sport, vjerovatno si radio nešto od ovoga, ali, vjerovatno ne sve, i ne ovim redom. E, da, kažu da treba raditi ne više od 21 ponavljanja po vježbu, i ne paran broj. Ja obično radim 5, 7 ili 9, kako sam raspoložen. Ne pitaj me samo zašto neparan broj, ne znam, tako kažu, ja slušam. Vježbe stvarno pomažu kod raznih ukočenosti i napetosti, pa ako su mi ove vježbe dobre, valjda mi je dobar i njihov neparan broj.

Vježba broj 1 je jednostavna- ispružiš ruke bočno, u razini sa ramenima, i vrtiš se na prstima, obavezno u smjeru kazaljke na satu. Naravno, kad osjetiš da ti se previše vrti, prestaješ radit. Hint: ako fokusiraš pogled na desnu ruku dok se vrtiš, manje će ti se vrtit.

Vježba broj 2 je u osnovi "sklopka".

Vježba broj 3 izgleda jako jednostavna, ali, nećeš vjerovat kad osjetiš napor, i kad te probije znoj.

Vježba broj 4 je najlakša, i nekako najviše prija.

Vježba broj 5 je u osnovi kombinacija yoga položaja pas dignute glave i pas spuštene glave, i u početku će ti biti najteža.

Inače, radeći yogu, skužio sam da nisu samo bitne asane (položaji), već i njihov pravilan niz. Ovaj, tzv. tibetanski niz je stvarno pogođen za brzinsko popravljanje stanja tijela i energije u njemu.

Tibetance ćeš vjerovatno nać na raznim alter ili hipi stranicama, neću ulazit kakav je nečiji stav prema ovome, doza skepse je uvijek i doza opreza i to je okej, ali, meni su ove vježbe pomogle, pa sad, ti vidi. Najteže je, naravno, počet, naravno da ih je lakše radit kad si zagrijan, pa bi bilo dobro da se malo zagriješ prije ovoga. Za početak, 3 ili 5 ponavljanja sasvim dosta. I pusti da te disanje vodi.

Đolo
2012-03-12T02:43:54Z
thelovacluka wrote:

ja sam stavio link na tibetance al moja rijec nije tolko vjeeodostojna :D

ugl., tibetanci su zakon. pocnite od toga. rad na tim vjezbama prisiljava vas da tijelo koriastite onako kako se mora. disanje, zdjelica, fleksibilnost, korigiranje tonusa misica koji je narusen od sjedenja, stresa itd.

probajte...

hehe ma sori nisam ni gledo,hvala lovcu hvala ksianu :)36 a hvala i meni eto hvala svima :)20